More stories

  • in ,

    10 Kelab Malam Terbaik Di KL Untuk Pelancaran Tudung Anda

    10 Kelab Malam terbaik di Kuala Lumpur sepanjang masa yang dipilih oleh EDMDroid. Dicadangkan agar anda pergi ke kelab malam untuk menjelajah persekitaran, menghayati keseronokan kelab malam dan muzik yang dimainkan oleh DJ tempatan dan antarabangsa. Anda mungkin boleh meninjau beberapa kelab malam ini sebagai lokasi untuk melancarkan produk terbaru anda. Zouk Club Malaysia – Superclub […] More

  • in ,

    Penyelesaian Gaya Ajinomoto!

    Ajinomoto Inc. diasaskan pada 20 Mei 1909. Terkenal di seluruh dunia sebagai sebuah jenama yang mengeluarkan produk MSG yang digunakan dalam pelbagai jenis masakan. Keistimewaan Ajinomoto ni adalah kerana berjaya menghasilkan satu rasa “umami” atau gurih (savory) yang dapat diterima oleh segenap penduduk di Jepun hinggalah seluruh dunia. Satu masa dulu, Ajinomoto berdepan dengan satu […] More

  • in ,

    Bongkarkan Rahsia Terus Sustain Dalam Dunia Bisnes Internet

    Baru-baru ini ramai yang runsing apabila pengasas Facebook memaklumkan akan menurunkan posting dari page yang bersifat iklan dan promosi. Malah, gegak gempitalah seluruh pemain Facebook yang sering membuat iklan dan membayar banyak di FBAds. Jujurnya apa yang Mark buat adalah perkara yang betul. Malah, kita semua akan menggunakan FBAds dengan lebih tersusun dan berstrategik lagi […] More

  • in ,

    Teknik Menipu Jual iPhone

    Sekarang ni bersepah dah seller iphone, tak terlepas jugak scammer. Dalam 1000 orang rakyat marhaen yang beli iPhone, dalam 10 orang mesti ada yang kena tipu. Senang je nak scam duit customer, macamana? Dalam dunia gadget ni, apa yang saya perasan dari dulu saya masuk dalam dunia gadget, sampai lah berhenti. Teknik ni masih relevan […] More

  • in ,

    Tips Orang Bisnes Untuk Berniaga

    Nah! 7 Tips Padu ini khusus untuk orang bisnes yang mahu cari kekuatan dalam menjual. Dan ini juga adalah sorotan pengalaman saya. Ini mungkin bacaan yang agak panjang. Tapi saya tetap mahu kongsikan ia malam ini. Mudah-mudahan ia menjadi satu bacaan baik sebelum kalian masuk tidur. Bacalah ya. ‘Free’ kot. Bukan minta duit pun. 1. […] More

  • in ,

    Luahan Hati Peniaga Cameron Highland Ini Wajar Dibaca Oleh Semua Rakyat!

    Sejak beberapa minggu ini YB selalu dapat komen dari kawan-kawan yang datang ke 200 Seeds Cafe by Abang Strawberry. Macam-macam, ikhlas, tak semenggah semua ada. Ada beberapa isu yang YB rasa perlu dijawab di sini memandangkan ia agak besar. Antaranya ialah: 1. Hampir semua kedai makan di Cameron Highland mempunyai masalah service yang lambat. Ia […] More

  • in ,

    Jawab 5 Soalan Ini Sebelum Kau Tekad Terjun Ke Dunia Bisnes

    Ali Messe merupakan seorang pegawai di salah sebuah daripada tiga syarikat konsultan strategi global terbaik. Dia baru-baru ni berkongsi satu kisah menarik di page Medium, bagaimana hidup dia berubah daripada berkecimpung dalam dunia korporat kepada seorang usahawan. Satu SMS diterima di Blacberry, “Esok, jam 5 pagi. Kapal terbang AZ610, dari Rome ke New York.” Menandakan […] More

  • in ,

    Anak Muda Bangkit Dari Abu

    Dari Abu Dhabi semalam, aku duduk bersebelahan dengan seorang anak muda ini. Beliau ini dikenali di mana-mana media sosial. Sama ada di Facebook, Instagram atau Twitter, beliau punya puluh ribu dan ratus ribu pengikut. Baru berumur 20 tahun, pendapatannya jutaan ringgit. Awalnya masa kami bersembang, beliau banyak bertanya tentang menaikkan kredibiliti di media sosial. Aku […] More

  • in ,

    Lemang To’Ki Kembali Dibuka

    Kami baru sahaja singgah makan woih. Syukur dah kembali buka. Itu hari viral yang Lemang To’ki Bentong (Chamang) diarah tutup kerana ada masalah dengan Kementerian Kesihatan. Kami terus pergi jumpa dengan pemiliknya, Abang Mazlan yang berasal dari Felda Lurah Bilut. Dan beliau akui ada beberapa perkara yang terlepas pandang seperti ada pekerja dapur yang tidak […] More

  • in ,

    Kenapa Starbucks Selalu Sangat Salah Eja Nama?

    Di Twitter, ada satu kes seorang wanita yang naikkan gambar secawan kopi Starbucks dengan caption yang marah dan mencarut-carut. Semuanya sebab barista tersalah tulis nama dia. Banyak retweet dia dapat. Reply apatah lagi. Nampak macam ada dua golongan. Pertama, bergelak ketawa dan setuju dengan dia. Jadi mereka pun tunjukkan gambar kes salah tulis nama oleh […] More

  • in ,

    3 Kesilapan Bisnes Berkedai Yang Kau Kena Tahu

    Najah sebenarnya nak share ni supaya adik-adik tak ulangi kesilapan yang sama Najah pernah buat. Bila buat silap ni sakit ui. Ibarat macam kulit tu disiat-siat dan dicurahkan cuka epal pedihnya tau? Tapi ada hikmahnya. Kita belajar dari kesilapan dan move on kan! Kesilapan Pertama. Buka kedai tanpa simpanan standby. Najah sebelum ni pernah menyewa kedai […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.